Muhafız 0.1.1 Sürümü Hazır

Bundan önce 0.1 sürümünü yaptığım Muhafız web içerik filtreleme programının 0.1.1 sürümü pisi paketi olarak hazır. Bundan önceki sürümde belirtilen öneriler ışığında, tasarımda düzenlemeler yaptım. Bu hali daha sade ve kullanışlı oldu.

Önceki sürümde kullanıcı tarafından girilen tarayıcı proxy ayarları, bu sürümde otomatik olarak yapılıyor. Kullanıcının sadece ayarları aktifleştirmesi yeterli. Pardus 2011 henüz yayınlanmadığı için şu anda ki pisi paketi Pardus 2009 için. Paketi kurmadan önce katkı deposunun sisteme eklenmesi gerekiyor. Katkı deposunu ekledikten sonra program bağımlı olduğu paketler ile birlikte sisteme kurulacaktır. Şimdilik menülere herhangi bir kısayol eklenmiyor. Programı konsoldan muhafiz komutunu vererek çalıştırabilirsiniz.

Program yine şimdilik otomatik olarak Firefox’un vekil sunucu ayarlarını yapıyor. Bir sonraki sürümde Opera ve Chrome desteğini eklemeyi düşünüyorum. Ayrıca bir sonraki sürümde Ebeveyn Ayarları kısmını ekleyeceğim. Bu kısımda şimdilik herhangi bir ayar yok. Programın bilinen eksikliği Yardım dosyasının yeni arayüze göre güncelleştirilmemiş olmasından kaynaklı çalışmamasıdır. Onun dışında menülerdeki bazı işlevlerde eksiktir. Programı çalıştırmadan önce dansguardian ve squid proxy servislerini çalıştırmayı unutmayın. İleri ki sürümde bunu da otomatikleştirmeyi düşünüyorum.

Programı aşağıdaki adresten indirebilirsiniz. Programda karşılaştığınız hataları ve önerileri bekliyorum.

muhafız-0.1.1.pisi

Leave a Reply