Muhafız Web İçerik Filtreleme Programı

Özgürlük için forumlarına daha önce yeni fikir olarak eklenen buradaki fikri üzerime almıştım ve programla ilgili bir kaç aydır üzerinde çalışıyordum. Program aynı zamanda ODTU’deki BTSP programı kapsamında Yazılım Projesi olarak sundum ve projeden geçtim. Programın adını özelliğine uygun olarak muhafız olarak koydum. Program herhangi bir derlemeye gerek duymadan binary dosyadan çalışmaktadır. İleride programın pisi paketini de yapmayı düşünüyorum.

Programın arayüzünü GLADE kullanarak hazırladım ve kodlamasını ise GTK kütüphaneleri kullanarak C dili ile yaptım. Program temelde filtreleme işlemini dansguardian kullanarak yapıyor. Benim yaptığım, kullanıcılar için dansguardian ve tarayıcı gibi diğer programları yönetmek için bir arayüz. Dansguardian hakkındaki detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Program içerisinde kullanıcılar için detaylı bir kurulum ve yardım dosyası hazırlanmıştır. Programın lisansı GPL’dir. Programı indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Program ile ilgili olarak her türlü öneri, geri bildirim, hata ve yeni istek gibi özellikleri buradan yazabilirsiniz. Programın şu anda beta aşamasında olduğunu belirtmek isterim.

Leave a Reply